Pedagogik

Jag intresserar mig för olika former av pedagogik och kanske framförallt att utveckla ett begrepp som estetiska läroprocesser. Alla har vi väldigt olika sätt att ta till oss och bearbeta information. Skolan har i stort varit utformad för människor som har lättare för abstrakt tänkande och 2D. Men alla vi som har kompetens i 3D och visuell kommunikation har haft det svårare och inte fått möjlighet att utveckla våra kompetenser på ett fullvärdigt sätt. Därför är ämnen som bild musik och slöjd  så otroligt viktiga i skolan, inte bara i egenskap av sig själva utan även integrerat med andra ämnen.

(Bilden visar delar av gestaltning på Gumaeliusskolan i Örebro som är genomförda på uppdrag av Örebro Kommun tillsammans med Johan Tirén och i samverkan med estetklasserna på skolan. Se mer om detta arbete under egen flik ”En bit mark”>>

”Ordning i klassen”

Ett exempel på ämnesintegrerat (Sv, So, No och bild) arbete som jag gjort tillsammans med klass 5A i Hökarängsskolan och klasslärare Eva Tillbom finns lite kort presenterat i bloggen nedan:

http://ordning-i-klassen.blogspot.se

 

%d bloggare gillar detta: